“آق قلا قربانی تفرقه افکار, همچنان بدون نماینده بومی “
مدافعان حقوق بشر تورکمن صحرا (محبت نیوز):
شهرستان آققلا یکی از شهرستانهای ایران است که در تورکمن صحرا (استان گلستان ) قرار دارد. مرکز این شهرستان، شهر آققلا است.
جمعیت شهرستان آق قلا در سال ۱۳۹۰، برابر با ۱۲۰٫۷۲۳ نفر بوده است.
به گزارش مدافعان حقوق بشر تورکمن صحرا به نقل از تورکمنیا:
دیشب یکی از پر بحث ترین موضوعات جلسه کمیته اجتماعی گروه تلگرامی فراغی با طرح سوالی تحت عنوان « آیا ترکمن های آق قلا سرانجام نماینده ترکمن خواهند داشت؟ » برگزار شد.
در این جلسه که با مدیریت چندتن از اساتید گروه فراغی برگزار شد، وضعیت شهرستان آق قلا با مهمانانی از این حوزه مورد کارشناسی قرار گرفت و پس از پاسخ به سوالاتی همچون آیا ترکمن های آق قلا سرانجام نماینده ترکمن خواهند داشت؟………..چرا با گذشت دوره های متوالی از عمر مجلس هنوز از این شهرستان یک نماینده ترکمن نتوانسته است به مجلس راه یابد؟…..عوامل و موانع حضور یک ترکمن از شهرستان آق قلا چیست؟ جلسه کمیته اجتماعی گروه فراغی پایان یافت و طی یک جمع بندی از طرف اعضای مدیران جلسه نتایج زیر ازائه گردید:
…….پایان جلسه کمیته اجتماعی…….
آیا آق قلا نماینده ترکمن در مجلس خواهد داشت؟
این موضوع با حضور کار شناسان و مشتاقان حوزه ی اجتماعی و سیاسی مورد بررسی قرار گرفت به علت تنوع مطالب عنوان شده جمع بندی موارد دشوار به نظر می رسد لیکن می توان اهم مطالب را در چند عبارت ذکر نمود:
جناب آقای ناصر توسلی اطلاعات جدیدتری از وضعیت اق قلا مطرح نمودند از جمله حضور قریب ۱۰ ترکمن نکته قابل توجه می باشد .
از نکات مهم دیگر رویکرد مردم آق قلا به انتخابات بود که نسبت به سایر شهرستان های ترکمن نشین غیر قابل پیش بینی از منظر کارکرد طایفه ای یا حزبی و یا تعامل با کاندیداهای قدر و شناخته شده غیر ترکمن گرگانی بود.
کاندیداها به دو دسته با سابقه و بدون سابقه کاندیداتوری تقسیم بندی شدند که ایزدی و امان زاده و توماج جزو گروه اول بوده الباقی مانند رشید نافعی و توسلی و … در گروه دوم جای داشتند.
رشید نافعی بیش از آنکه بر طایفه تکیه کند بر کاراکترشخصیت حزبی و روشنفکری خود امید بسته است . و نهایتا در صورت عدم اجماع یاشولی ها شرایط برای او سخت تر خواهد شد.
ترکمن های آق قلا بی صبرانه منتظر ورود اولین ترکمن به مجلس از حوزه ی خود هستند …اما هنوز از انسجام و اتحاد درونی خود در این مسیر اطمینان کامل ندارند.
به این موضوع منفعت طلبی برخی که در طرفداری از کاندیداهای غیر ترکمن دفتر و ستاد می زنند، دامن می زند…
موضوعی که فعالان سیاسی ترکمن به آن اعتقاد پیدا کرده و دلسوزی می نمایند تشکیل اتحادیه یاشولی هاست ولی به نظر می رسد تاکنون از توان اجرایی لازم برای دست یابی به این مهم برخوردار نیستند.
باید دید تا فردا و فرداها چه در باره سرنوشت اتحاد یاشولی ها چه رقم خواهد خورد و وزنه ی بازی سیاست به کدام سمت خواهد رفت.
تذکر: موارد فوق یک برداشت از مباحثات امشب بود می تواند دارای نقصان هایی در تبیین و تفسیر باشد .
شورای مدیریت فراغی.
تا زمانی که در میان تورکمنها اتحاد و همبستگی و اعتماد نباشد انتظار موفقیت نباید داشت, با وجود اکثریت ۹۵% – ۹۸ % تورکمن در این شهرستان همچنان بدون نماینده بومی می باشد.
برای رسیدن به آرمانهای خود باید همبستگی و اتحاد داشت.
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
-
اردیبهشت 8, 1403 -
-
شهریور 15, 1402 گزارش مشترکی ازجنایت حکومتی درجوانرود
- اسناد (۱۱)
- اطلاعیه (۱۲۶)
- تاریخ و فرهنگ (۱۵)
- حقوق کودکان (۱۵)
- خبر (۳۲۸)
- رسانه (۴۶)
- زنان (۱۹)
- گزارشها (۴۷)
- محیط زیست (۳۴)
- مصاحبه ها (۸)
اطلاعیه ها
-
اردیبهشت 8, 1403 حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…
اشتراکگذاری این:
🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…