از ابتدای روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی در ایران، نبود مدیریت در ابعاد گوناگون، ضربه های ویران گر غیر قابل جبرانی را بر محیط زیست کشورمان وارد کرده است، در سایه چنین سیستمی نه تنها حقوق بشر بلکه حقوق حیوانات نیز در همه ابعاد آن پی در پی مورد تعدی قرار گرفته، اخیرا خبری منتشر شد مبنی براین که با صدور سه هزار مجوز شکار (قتل) فقط در استان گلستان برای گونه های پرنده چون کبک، تیهو،اردک سر سبز، خوتکا،چنگر و فیلوش در آینده ای نه چندان دور استان گلستان با تخریب بیش از گذشته محیط زیست و حیات وحش خود روبه رو شود.
از بین رفتن سرمایه های ملی این استان، از آتش کشیدن جنگل های سر سبز به دست عناصر حکومتی به بهانه غیر عمد بودن آتش سوزی ها آغاز می شود و به صدور سند برای زمین های سوخته جنگل ها برای ساخت و ساز به زمین خواران می انجامد. شکار گسترده حیوانات جنگل به شمول گونه های مختلف پرندگان، نیز موجب ویرانی بیشتر محیط زیست استان گلستان شده است.
ترکمن صحرا ( استان گلستان) به دلیل وجود گونههای مختلف حیوانات همواره مورد توجه شکارچیان مجاز و غیرمجاز بوده است. این افراد بدون در نظر گرفتن قوانین شکار، حیات وحش را در این نقطه از ایران در معرض خطر جدی قرار داده اند.
به نقل از سایت زیست بوم، در سالهای قبل برخی گونهها مانند اردک چشمسفید، اردک سر طلایی، عقاب دریایی و بعضی گونههای دیگر را که قبلا در تالابهای منطقه وجود داشت، در سالهای اخیر کمتر میتوان مشاهده کرد.
در آستانه فصل پاییز و شروع سرما، زیستگاههای آبی استان گلستان پذیرای صدها گونه از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است. چنگر، خوتکا، اردک سرسفید، اردک بلوطی، قو، غاز، پرستوهای دریایی، سلیمها و کاکاییها با طی هزاران کیلومتر از نواحی سردسیر شمالی به تالابهای استان مهاجرت کرده و نیمی از سال را در این مکانها سپری می کنند .
البته سکوت سازمان محیطزیست در برابر شکار گونههای کم یاب سوال برانگیز است و تاسف آور است که اکنون نیز همزمان با آغاز فصل شکار ، بیش از سه هزار مجوز و پروانه شکار، در استان گلستان(ترکمن صحرا)، صادر شده است.
گفتنی است که مرغابی (اردک) سَرسَبز ، در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان پرنده مهاجر شناخته می شود. این پرنده در مناطق تالابی، نیزارها، سواحل دریا و مصب رودخانهها به سر می برد و روی زمین، لابلای علف ها یا در میان درختان آشیانه می سازد، با وجود مشکلات آب هوایی ایران، خشک شدن تالاب های آلا گول و آلما گول و همچنین کم شدن آب دریای خزر تعداد پرندگان مهاجر و مقیم بسیار کم شده اند.
آمارها در استان گلستان نشان میدهد که در سال ۱۳۹۲ تنها در گلستان هشت هزار و ۴۰۰ پروانه شکار صادرشده است. هر پروانه شکار در یک روز مجوز شکار چهار پرنده را دارد و در هفته دو روز و در یک ماه ۸ روز می تواند شکار کند. با توجه به اینکه در سال ۹۲ فصل شکار سه ماه طول کشید با یک حساب سرانگشتی دارنده هر پروانه شکار در هر ماه میتواند۳۲ پرنده شکار کند،که با احتساب ۸۴۰۰ پروانه شکار صادر شده، شکار ماهانه ۲۶۸ هزار و ۸۰۰ حیوان مجاز تلقی می شود. .
در سال ۱۳۹۳ که صدور پروانه شکار صادر نشده بود، ۳۱۱ مورد پرونده تخلف در استان گلستان تشکیل شد و ۴۶۱ شکارچی متخلف هم دستگیر شدند.
/امید/سودیند
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
-
فروردین 22, 1401 -
-
فروردین 5, 1401 گزارش هشدارآمیز سازمان ملل درباره استفاده از آبهای زیرزمینی
- اسناد (۱۱)
- اطلاعیه (۱۲۶)
- تاریخ و فرهنگ (۱۵)
- حقوق کودکان (۱۵)
- خبر (۳۲۸)
- رسانه (۴۶)
- زنان (۱۹)
- گزارشها (۴۷)
- محیط زیست (۳۴)
- مصاحبه ها (۸)
اطلاعیه ها
-
اردیبهشت 8, 1403 حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…
اشتراکگذاری این:
🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…