خبر

دولت ایران ناتوان در پاسخ به سئوالات سازمان ملل

56

نمایندگان دولت ایران، توان پاسخ گویی به سئوالات مربوط به نقض حقوق کودکان را نداشتند

برای نخستین بار کمیته حقوق کودک سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران را درباره نقض حقوق کودکان اقلیت جنسی مورد بازخواست قرار داد. یک عضو کمیته حقوق کودک سازمان ملل از مسئولان جمهوری اسلامی پرسید: «کودکان ال جی بی تی آی هدف الکتروشوک، هورمون تراپی و سایر درمان‌ها و حتی جراحی برای درمان گرایش جنسی و هویت جنسیتی‌شان قرار می‌گیرند. دولت ایران به این سئوال جواب نداده که آیا اجازه ادامه چنین اعمالی در آینده نیز خواهد داد؟ آیا اقداماتی برای خاتمه این اعمال انجام شده است؟»

در نشست دو روزه ۲۱ و ۲۲ دی ۱۳۹۴ ( ۱۱ و ۱۲ ژانویه ۲۰۱۶) در ژنو و در مقر سازمان ملل، اعضای کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد هیات بلندپایه ایرانی را درباره وضعیت کودکان به چالش کشیدند. این هیات از ارائه پاسخ به بسیاری از سئوالات، از جمله سئوالات مربوط به کودکان اقلیت جنسی (ال‌جی‌بی‌تی‌آی) طفره رفت و نخواست حتى به آن اشاره کند.

شش رنگ (شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی) پیش از این طی دو گزارش به کمیته نوشته بود: «ما در تحقیقات‌مان شرح حال تعداد زیادی نوجوانان ال‌جی‌بی‌تی‌آی را که برایشان الکتروشوک، هورمون تراپی یا داروهای روانگردان قوی برای کنترل یا تغییر امیال جنسی‌شان تجویز شده، مستند کرده ایم. این درمان‌ها در شرایط طرد این افراد از سوی خانواده و جامعه، نبود دسترسی به اطلاعات صحیح و علمی در مورد مسائل جنسی و عدم ارائه توضیح درباره خطرات و نتایج این درمان‌های غیرانسانی به قصد تغییر گرایش جنسی و هویت جنسی اتفاق می‌افتد.»

با وجود اینکه نمایندگان جمهوری اسلامی ایران حاضر به پاسخ دادن به این سئوال نشدند، این عضو کمیته مجددا سئوال دیگری در همین زمینه، مطرح کرد: «آیا اطلاعات و آموزش‌های لازم برای کودکان ال‌جی‌بی‌تی‌آی در مورد هویت جنسیتی و گرایش جنسی در دسترس است و دولت برنامه‌ای در این زمینه دارد؟» این سئوال هم از سوی هیات ایرانی بدون پاسخ باقی ماند.

شادی امین، از هماهنگ‌کنندگان شبکه شش رنگ که در این جلسه حضور داشت، می‌گوید:«پاسخ کتبى آنها نشان از عدم آگاهى و بى‌اهمیت دیدن زندگی و سلامت همجنسگرایان و ترنس‌ها داشت و براى ما تایید مجددى براى پافشارى بر طرح خواسته‌های‌مان بود.»

انتظار می‌رود کمیته حقوق کودک در رای نهایی خود درباره وضعیت حقوق کودک در ایران، به مساله خودداری ایران از پاسخ به سئوالات و اتلاف وقت، اشاره کند.

دولت جمهوری اسلامی ایران پیش از نشست در پاسخ خود به سئوالات کمیته، ضمن نشان دادن اینکه فرق بین دوجنسگرایان و اینترسکس‌ها را نمی‌داند، ادعا کرده بود که هیچ تبعیض یا خشونتی علیه کودکان ال‌جی‌بی‌تی‌آی در ایران وجود ندارد در حالی که اعضای کمیته به طور مشخص درباره مواد قانون مجازات اسلامی که رابطه با همجنس را جرم می‌داند سئوال کرده بودند. همچنین در این پاسخ، جمهوری اسلامی نوشته بود که در ایران مجوز تغییر جنسیت برای کودکان دارای «اختلال هویت جنسیتی» صادر می‌شود.

شادی امین ضمن اشاره به پاسخ کتبی شش‌رنگ به این ادعاهای جمهوری اسلامی می‌گوید: «این گزارش، اعتراف به این امر بود که در ایران برخلاف تمامی موازین بین‌المللی، دولت هورمون‌تراپی و عقیم‌سازی اجباری برای افراد زیر ۱۸ سال را ترویج می‌کند و رسیدن به بزرگسالی و سایر شرایط برای رضایت آگاهانه درنظرگرفته نمی‌شود. علاوه بر اینکه رضایت آگاهانه و آزادانه این کودکان تضمین نیست و هیچ‌گونه آگاهی‌رسانی در مورد هویت و گرایش جنسی گوناگون در جامعه تبلیغ و ترویج نمی‌شود، با رواج ذهنیت بسیار منفی نسبت به همجنس‌گرایی به عنوان یک انحراف، عملا این کودکان دچار مشکلات روحی و انزوا شده و به عنوان بیماری روانی با آن‌ها برخورد می‌شود.»

در بررسی دو روزه وضعیت حقوق کودک در ایران توسط کمیته حقوق کودک سازمان ملل، به موضوعات دیگری از جمله ازدواج دختربچه‌ها، اعدام نوجوانان، تبعیض علیه کودکان بهایی، عدم آموزش به زبان مادری در مورد اقلیت‌های اتنیکی، بازداشت و خشونت جنسی علیه کودکان خیابانی، اجباری کردن حجاب و سایر تبعیض‌ها برای کودکان دختر و… نیز در قالب سئوال مطرح شد که نمایندگان جمهوری اسلامی یا به سئوال‌ها جواب ندادند و یا پاسخ‌های‌شان که با ضد و نقیض‌ها و موارد دروغ زیادی همراه بود نتوانست اعضای کمیته را قانع کند.

کمیته حقوق کودک سازمان ملل به زودی رای نهایی خود را درباره وضعیت حقوق کودک در ایران و اقداماتی که دولت ایران باید در انجام تعهدات خود در اجرای کنوانسیون حقوق کودک انجام دهد اعلام خواهد کرد.

کانال تلگرام محبت.ص: [su_button url=”https://telegram.me/hrdturkmensahra” target=”blank” style=”stroked” background=”#2972f2″ icon=”icon: paper-plane”]تلگرام [/su_button]

شبکه فیس بوک : [su_button url=”https://telegram.me/hrdturkmensahra” target=”blank” style=”stroked” background=”#2972f2″ icon=”icon: facebook”]فیس بوک[/su_button]

برگرفته از شش رنگ

در باره نویسنده / 

امید بایندری

کنشگر و مدافع حقوق بشر

مطالب مرتبط

اطلاعیه ها

  • حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم

    حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده‌ ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…

  • 🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم

    با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…

  • بیانیه ۳تشکل ترکمن صحرایی بمناسبت روز جهانی حقوق بشر ۲۰۲۲

    روز جهانی حقوق بشر نوید بخش دنیایی مبتنی بر آزادی و برابری     دهم دسامبر امسال هفتاد وچهارمین سالگرد روزجهانی حقوق بشر است. سند تاریخی منشور ویا اعلامیه جهانی حقوق بشر بمثابه یک عهد و پیمان بین‌المللی در روز دهم دسامبر سال ۱۹۴۸ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید. ازآن پس این روز بنام روز جهانی حقوق بشر درحافظه تاریخی بشریت برای همیشه…

  • نامه۵ سازمان زنان ملیتهای تحت ستم درایران به۹ سازمان بین المللی

    نامه پنج سازمان زنان ملیت‌های تحت ستم درایران به نه سازمان بین المللی، ازجمله امنستی اینترناسیونال ویونیسف… ازابراز همبستگی شما متشکریم، اما زمان اقدام فوری درایران فرا رسیده است! به: سازمان ملل، یونیسف، عفو بین الملل، سازمان بین المللی کار،ENNHRI  وهرکسی به مدافعان حقوق بشر درایران اهمیت می دهدموضوع :  ازابراز همبستگی شما متشکرم، اما زمان اقدام فوری برای…

  • به حمایت مقاومت کردستان به پیوندیم

    درحمایت از مقامت کردستان ایران به اعتصاب سراسری به پیوندیم تاریخ جنبش‌های سیاسی و اجتماعی ایران خیزش ها و انقلاب هایی را در دل خود جای داده که بنا به شرایط و ویژه گی ها ، بخشی از نواحی و اتنیک های ایران نقشی چشمگیر و تاثیر گذار در شکل گیری روند آن وقایع تاریخی…

  • فراخوان سه ائتلاف سیاسی به مناسبت چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش

    برای چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش پس از جمعه‌ی سیاه و خونین خاش در حالی به چھلمین روز جمعه‌ی سیاه و خونین زاھدان که در ھشتم مھرماه ١۴٠١ اتفاق افتاد نزدیک می‌شویم که رژیم سفاک جمهوری اسلامی جمعه‌ی خونین دیگری را در ١٣ آبان در شهرستان خاش رقم زد که…

  • اطلاعیه‌

    “کؤنگلۆنگ تاپان دۇست یۇلوندا، جان بِرگین”“جان ده در راه دوستی که دل آرامِ توست”“ماغتئمغولئ پئراغئ” همایش بزرگداشت ۲۸۹-مین سالگرد تولد شاعر بزرگ تورکمن، مختومقلی فراغی در “آق توقای”، با هماهنگی استانداری گلستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شورای هماهنگی جمعیت‌ها و انجمن‌های ادبی-فرهنگی تورکمنصحرا برگزار می‌گردد. مکان:آق‌توقای- آرامگاهزمان:پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت، مراسم رسمی…

  • اطلاعیه مشترک دو سازمان فرهنگی وسیاسی ونیز حقوق بشری ترکمن صحرا

    نه به جنگ، پیش بسوی صلح ، تفاهم وهمکاری هرچه گسترده تر جهانیان برای حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه، برای حل مسایل و مشکلاتی که روسیه در رابطه با اوکراین دارد، راه جنگ را پذیرفته در روز ۲۴فوریه ۲۰۲۲ فرمان اعزام قوای نظامی صادر نمود و دنیا را در وضعیت بیم وهراس…

  • اعتراض مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا بسازمان ملل

    اعتراض سازمان مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا   به برگزیدن جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن در سازمان ملل اخیرا برخلاف انتظار جامعه مدنی جهانی بویژه جامعه مدنی ایران  در رسانه های سراسر جهان اعلام شد جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن درسازمان ملل متحد برگزیده شده است. سوال سازمان  مدافعان حقوق بشر ترکمنصحرا  از مسئولین سازمان…

  • درباره سایت

    در این وب سایت و در شبکه های اجتماعی , مدافعان حقوق بشر تورکمنصحرا به کمک شما عزیزان تلاش می کنیم تا صدای مردمی که از دیرباز مورد ظلم و ستم بوده و هستند رو به گوش جهانیان برسانیم.
    تمام افراد بشر آزاد زاده می شوند و از لحاظ حيثيت و کرامت و حقوق با هم برابرند. همگی دارای عقل و وجدان هستند و بايد با يکديگر با روحيه ای برادرانه رفتار کنند.

    بیشتر از HRDTurkmenSahra کشف کنید

    برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

    ادامه مطلب