آسوشیتدپرس افشا کرد: توافق پنهان ایران و استرالیا برای استرداد ۹ هزار پناهنده ایرانی
پناهنده،
مطابق ماده (۱) کنوانسیون ۱۹۵۱ ، واژه پناهنده اینطور تعریف می شود :
“به علت ترس موجه از اینکه به علل مربوطه به نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در گروهای اجتماعی خاص و یا داشتن عقاید سیاسی تحت تعقیب، شکنجه، آزار و اذیت قرار گیرد، در خارج از کشور محل سکونت عادی خود بسر می برد و نمی تواند یا به علت ترس مذکور نمی خواهد خود را تحت حمایت آن کشور قرار دهد یا در صورتی که فاقد تابعیت است و پس از چنین حوادثی در خارج از کشور محل سکونت دائمی خود بسر می برد، نمی تواند یا به علت ترس مذکور نمی خواهد به آن کشور بازگردد…”
چندی پیش از تعداد پناهنجویانی که با شرایط بسیار دشوار خود را به سواحل استرالیا رسانده بود و در بدترین شرایط در کمپ هایی اسکان داده شدند که بیشتر شبیه ارودگاه های شکنجه بود تا ارودگاه پناهندگی.
چند تن از هم وطنانمون که بدیل ترس از نظام ایران به این کشور پناه برده بودند، به طور مستقیم و یا غیر مستقیم کشته شدند و حالا
به نقل از خبر گزاری ایرانشهر آسوشیتند پرس میگوید به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد دولتهای ایران و استرالیا قرادادی را آماده امضا دارند که بر اساس آن ممکن است بیش از ۹ هزار متقاضی پناهندگی از استرالیا به ایران مسترد شوند.
آسوشیتندپرس میگوید مذاکرات میان جولی بیشاپ، وزیر امور خارجه استرالیا و همتای ایرانیاش جواد ظریف به مرحله نهایی رسیدهاست و تهران متعهد شده تا از پس پذیرش پناهجویان ایرانی ساکن استرالیا، آنان را مورد مجازات و تعقیب قضایی قرار ندهد. قرارداد نهایی قرار است هفته آینده و در جریان سفر جواد ظریف به استرالیا امضا شود.
خبر این مذاکرات نخستین بار در یک روزنامه محلی غرب استرالیا منتشر شد و سخنگوی وزارت امور خارجه استرالیا آن را تایید کرده است. روز گذشته نیز اعلام شد که یک زوج پناهجوی ایرانی که از استرالیا به کامبوج فرستاده شده بودند، به ایران بازگردانده شدهاند.
مدافعان حقوق پناهندگان گفتهاند از تعهدات دولت ایران برای منع تعقیب قضایی برای پناهجویان مطمئن نیستند و نمیتوانند به تعهدات قضایی جمهوری اسلامی اعتماد کنند. آنها معتقدند اکثر پناهجویان ایرانی با پروندههایی مبتنی بر تغییر مذهب و یا مخالفت با مبانی سیاسی و اجتماعی حاکم در ایران خواستار پذیرش در کشورهای پناهنده پذیر هستند که این موارد در ایران با اشد مجازات قضایی روبرو است. اما مقامات استرالیا اعلام کرده که بیشتر ایرانیان متقاضی پناهندگی از این کشور، پناهندگان اقتصادی هستند.
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
- اسناد (۱۱)
- اطلاعیه (۱۲۶)
- تاریخ و فرهنگ (۱۵)
- حقوق کودکان (۱۵)
- خبر (۳۲۸)
- رسانه (۴۶)
- زنان (۱۹)
- گزارشها (۴۷)
- محیط زیست (۳۴)
- مصاحبه ها (۸)
اطلاعیه ها
-
اردیبهشت 8, 1403 حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…
اشتراکگذاری این:
🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…