خبر, گزارشها

گزارش دبیرکل سازمان ملل از وضع حقوق بشر ایران

48

درگزارش «مقدماتی» آنتونیو گوترش به ۳۷مین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، آمده است که درایران سرکوب روزنامه‌نگاران وفعالان حقوق بشر ادامه دارد؛ همچنین «در وضع اقلیت‌های دینی و قومی که با محدودیت مواجه هستند هیچ‌گونه بهبودی مشاهده نشده است

 

بی بی سی: دبیرکل سازمان ملل متحد در جدیدترین گزارش خود به شورای حقوق بشر درباره سرکوب روزنامه نگاران و فعالان و ادامه تبعیض علیه زنان و اوضاع اقلیت های دینی ایران ابراز نگرانی کرده است.

در گزارش «مقدماتی» آنتونیو گوترش به سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس، آمده است که در ایران سرکوب روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر ادامه دارد؛ همچنین «در وضع اقلیت های دینی و قومی که با محدودیت مواجه هستند هیچ گونه بهبودی مشاهده نشده است.»

آنتونیو گوترش همچنین درباره تلاش حکومت ایران برای ارعاب کارکنان بی‎بی‏سی فارسی از طریق ممنوع المعامله کردن این افراد و آزار و اذیت خانواده های آنان به شورای حقوق بشر گفته است.

دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته که هرچند دولت ایران با عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران که اخیرا در لاهور پاکستان درگذشت تعاملاتی داشت و پاسخ مکاتباتش را داد، درخواست های وی برای سفر به ایران را نپذیرفت.

در این گزارش همچنین دستور ماه نوامبر گذشته صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران مبنی بر توقف حکم اعدام محکومان جرایم مواد مخدر یک تحول مثبت ارزیابی و گفته شده است که تعداد اعدام ها در ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۴۸۲ نفر کاهش یافته است؛ در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ میلادی به ترتیب ۵۳۰ و ۹۶۹ مورد اعدام اعلام شده بود.

گزارش می گوید: «دبیرکل متوجه ادامه کاهش تعداد اعدام هاست که در مقایسه با سال ۲۰۱۵ تقریبا به نصف رسیده است اما در مورد تعداد زیاد اعدامی ها و این که بخش عمده احکام اعدام را دادگاه های انقلاب صادر می کنند، همچنان مضطرب است.»

دبیرکل سازمان ملل متحد از ادامه آنچه شکنجه و بدرفتاری در زندان های ایران از جمله «اعمال فشارهای فیزیکی یا روحی بر زندانیان برای گرفتن اعترافات اجباری» خوانده نیز ابراز نگرانی کرده است.

گزارش وی همچنین جمهوری اسلامی را به اصلاح یا لغو قوانین «تبعیض آمیز» علیه زنان از جمله در عرصه اشتغال، ازدواج و طلاق تشویق کرده است.

این گزارش همچنین به اعتراضات دی ماه گذشته در شهرهای مختلف و دستگیری حداقل ۳۷۰۰ نفر اشاره و دولت ایران را تشویق کرده که حمایت های قانونی از معترضان بازداشت شده را تضمین بکند و به حقوق آنها احترام بگذارد.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین درباره تلاش حکومت ایران برای ارعاب کارکنان بی‎بی‏سی فارسی به شورای حقوق بشر گفته است.

او نوشته است: «گزارش‌های دریافتی کمیسریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد حاکیست افرادی که برای بخش فارسی بی‌بی‌سی کار می‌کنند و خانواده‌هایشان در ایران، مورد آزار و ارعاب مسئولان ایرانی قرار گرفته‌اند و تهدید شده‌اند که به کار دربخش فارسی ادامه ندهند. بعضی از اعضای خانواده آنها نیز به طور خودسرانه دستگیر، بازداشت وممنوع الخروج شده‌اند.»

»درماه اوت ۲۰۱۷ دادگاهی در تهران دستور ممنوع المعاملگی ۱۵۲ نفر از کارمندان، کارکنان و همکاران بی‌بی‌سی فارسی را به ظن «تبانی علیه امنیت ملی» صادر کرد. این دستور، کارکنان و همکاران بی‌بی‌سی را از هرگونه تبادل مالی باز می دارد وحتی مانع فروش املاک موروثی آنها می‌شود که درایران معمولا به صورت مشترک با سایر وراث و افراد خانواده به ارث می‌رسد.»

دبیرکل سازمان ملل متحد می افزاید که درماه اکتبر ۲۰۱۷ گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه‌ای از حکومت ایران خواستند که همه اقدامات قضائی علیه کارکنان بی‌بی‌سی و خانواده‌هایشان را متوقف بکند و به وضع قوانین محدودکننده علیه خبررسانی مستقل، چه در ارتباط با بی‌بی‌سی و چه غیر آن، پایان بدهد.

روز سه شنبه در جریان سخنرانی علیرضا آوایی وزیر دادگستری ایران در سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، معترضان ایرانی در ژنو تظاهرات و چند دیپلمات جلسه را ترک کردند.

علیرضا آوایی از ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ رئیس کل دادگستری تهران بوده و اتحادیه اروپا او را به خاطر مشارکت در دستگیری‌های خودسرانه، نقض حقوق بشر، انکار حقوق زندانیان و افزایش اعدام‌ها، در لیست تحریم‌های خود قرار داده‌ است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای آوایی در این جلسه «کاستی های هولناک» در شورای حقوق بشر و در سایر سازوکارهای سازمان ملل را محکوم و واشنگتن و سایرین را به «بهره برداری از مساله حقوق بشر برای مقاصد سیاسی» متهم کرد.

مارگو والستروم، وزیر خارجه سوئد، از جمله چند دیپلمات اروپایی بود که جلسه را ترک کردند. سوئد اخیرا به احمدرضا جلالی، پزشکی که به اتهام جاسوسی در ایران محکوم به اعدام شده، شهروندی اعطا کرده است. آقای جلالی پیش از سفر به ایران و بازداشتش در دانشگاهی در سوئد کار می کرد.

هنگام برگزاری این جلسه حدود ۱۵۰ نفر با پرچم گروه های مخالف جمهوری اسلامی و شعار «آوایی را دستگیر کنید» در مقابل مقر سازمان ملل تظاهرات کردند. آمریکا هم قبلا به برنامه سخنرانی این مقام ایرانی اعتراض کرده بود.

مخالفان حکومت ایران می‌گویند که آقای آوایی درقتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ نقش داشته است. زندانیان سیاسی دهه شصت در زندان‌های دزفول و اهواز شهادت داده‌اند که علیرضا آوایی در سال ۱۳۶۷ عضو هیات مرگ این زندان‌ها بود.

ازآنجا که سوئیس بخشی از اتحادیه اروپا نیست علیرضا آوایی امکان سفر به این کشور را پیدا کرد. منع سفر ازجمله تحریم های اتحایه اروپا علیه اوست.

iran emrooz 

در باره نویسنده / 

MS

مطالب مرتبط

اطلاعیه ها

  • حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم

    حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده‌ ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…

  • 🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم

    با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…

  • بیانیه ۳تشکل ترکمن صحرایی بمناسبت روز جهانی حقوق بشر ۲۰۲۲

    روز جهانی حقوق بشر نوید بخش دنیایی مبتنی بر آزادی و برابری     دهم دسامبر امسال هفتاد وچهارمین سالگرد روزجهانی حقوق بشر است. سند تاریخی منشور ویا اعلامیه جهانی حقوق بشر بمثابه یک عهد و پیمان بین‌المللی در روز دهم دسامبر سال ۱۹۴۸ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید. ازآن پس این روز بنام روز جهانی حقوق بشر درحافظه تاریخی بشریت برای همیشه…

  • نامه۵ سازمان زنان ملیتهای تحت ستم درایران به۹ سازمان بین المللی

    نامه پنج سازمان زنان ملیت‌های تحت ستم درایران به نه سازمان بین المللی، ازجمله امنستی اینترناسیونال ویونیسف… ازابراز همبستگی شما متشکریم، اما زمان اقدام فوری درایران فرا رسیده است! به: سازمان ملل، یونیسف، عفو بین الملل، سازمان بین المللی کار،ENNHRI  وهرکسی به مدافعان حقوق بشر درایران اهمیت می دهدموضوع :  ازابراز همبستگی شما متشکرم، اما زمان اقدام فوری برای…

  • به حمایت مقاومت کردستان به پیوندیم

    درحمایت از مقامت کردستان ایران به اعتصاب سراسری به پیوندیم تاریخ جنبش‌های سیاسی و اجتماعی ایران خیزش ها و انقلاب هایی را در دل خود جای داده که بنا به شرایط و ویژه گی ها ، بخشی از نواحی و اتنیک های ایران نقشی چشمگیر و تاثیر گذار در شکل گیری روند آن وقایع تاریخی…

  • فراخوان سه ائتلاف سیاسی به مناسبت چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش

    برای چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش پس از جمعه‌ی سیاه و خونین خاش در حالی به چھلمین روز جمعه‌ی سیاه و خونین زاھدان که در ھشتم مھرماه ١۴٠١ اتفاق افتاد نزدیک می‌شویم که رژیم سفاک جمهوری اسلامی جمعه‌ی خونین دیگری را در ١٣ آبان در شهرستان خاش رقم زد که…

  • اطلاعیه‌

    “کؤنگلۆنگ تاپان دۇست یۇلوندا، جان بِرگین”“جان ده در راه دوستی که دل آرامِ توست”“ماغتئمغولئ پئراغئ” همایش بزرگداشت ۲۸۹-مین سالگرد تولد شاعر بزرگ تورکمن، مختومقلی فراغی در “آق توقای”، با هماهنگی استانداری گلستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شورای هماهنگی جمعیت‌ها و انجمن‌های ادبی-فرهنگی تورکمنصحرا برگزار می‌گردد. مکان:آق‌توقای- آرامگاهزمان:پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت، مراسم رسمی…

  • اطلاعیه مشترک دو سازمان فرهنگی وسیاسی ونیز حقوق بشری ترکمن صحرا

    نه به جنگ، پیش بسوی صلح ، تفاهم وهمکاری هرچه گسترده تر جهانیان برای حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه، برای حل مسایل و مشکلاتی که روسیه در رابطه با اوکراین دارد، راه جنگ را پذیرفته در روز ۲۴فوریه ۲۰۲۲ فرمان اعزام قوای نظامی صادر نمود و دنیا را در وضعیت بیم وهراس…

  • اعتراض مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا بسازمان ملل

    اعتراض سازمان مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا   به برگزیدن جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن در سازمان ملل اخیرا برخلاف انتظار جامعه مدنی جهانی بویژه جامعه مدنی ایران  در رسانه های سراسر جهان اعلام شد جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن درسازمان ملل متحد برگزیده شده است. سوال سازمان  مدافعان حقوق بشر ترکمنصحرا  از مسئولین سازمان…

  • درباره سایت

    در این وب سایت و در شبکه های اجتماعی , مدافعان حقوق بشر تورکمنصحرا به کمک شما عزیزان تلاش می کنیم تا صدای مردمی که از دیرباز مورد ظلم و ستم بوده و هستند رو به گوش جهانیان برسانیم.
    تمام افراد بشر آزاد زاده می شوند و از لحاظ حيثيت و کرامت و حقوق با هم برابرند. همگی دارای عقل و وجدان هستند و بايد با يکديگر با روحيه ای برادرانه رفتار کنند.

    بیشتر از HRDTurkmenSahra کشف کنید

    برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

    ادامه مطلب