خبر, زنان

حمله فیزیکی غلامرضا ضیایی رئیس زندان اوین به نرگس محمدی

134

به گفته نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، با انتشار نامه‌ای حمله فیزیکی غلامرضا ضیایی، رئیس زندان اوین، که برای انتقال او به زندان زنجان شخصا به او حمله فیزیکی کرده و دشنام داده است.

غلامرضا ضیایی مرداد ماه امسال رئیس زندان اوین شد. او پیشتر رئیس زندان رجایی‌شهر کرج بود.

دولت آمریکا دو سال پیش غلامرضا ضیایی را به همراه چند مقام ارشد ایرانی از جمله صادق لاریجانی، رئیس وقت قوه قضائیه، به اتهام دست داشتن در نقض جدی حقوق بشر تحریم کرد.

خانم نرگس محمدی که به ۱۶ سال حبس محکوم شده و در زندان اوین دوران دوره محکومیت خود را می‌گذراند. او در همبستگی با خانواده‌های کشته‌شدگان‌ اعتراضات آبان ماه، همراه با جمعی دیگر از زندانیان، به مناسب چهلم کشته‌شدگان در زندان تحصن کرده بود. در پی این تحصن، او به طور ناگهانی به زندان زنجان منتقل شد.

خانم محمدی در نامه خود نوشت که از “شدت خشونت” صورت گرفته “شوکه” شده است.

آقای تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی از فعالان سرشناس حقوق بشر ایران گفت خانم محمدی هنگام انتقال از زندان اوین به زندان زنجان مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

آقای رحمانی در صفحه فیس‌بوک خود نوشته است که غلامرضا ضیایی، رئیس زندان اوین در ضرب و شتم دخالت داشته و چندبار خانم محمدی را به دیوار کوبیده است.

به‌گفته آقای رحمانی، “در جریان درگیری ماموران، دستان نرگس زخمی شده و همراه با خونریزی بوده است.”

آقای رحمانی نوشته است “این تبعید اجباری” بدون “ابلاغ حکم انتقال” بوده است و در حالیکه ماموران اطلاعات حضور داشتند، دست خانم محمدی خونریزی داشته و “چند جای بدنش کبود شده است.”

به‌ نوشته خانم محمدی، در پی تحصن او و دیگر زندانیان سیاسی در بند زنان، بنا به تصمیم “کمیته انضباطی زندان” آنها از تلفن و “سه نوبت” ملاقات محروم شدند.

خانم محمدی گفته بدون اطلاع از برنامه انتقالش به زندان زنجان و به بهانه دیدار با وکیلش او را از بند زنان، به دفتر رئیس زندان بردند که “ماموری از اطلاعات” هم در آنجا حضور داشت.

خانم محمدی در نامه خود نوشته است که آقای ضیائی با “لحن توهین‌آمیز” او را متهم کرده که از “خارج پول” می‌گیرد.

آمریکا دو سال پیش غلامرضا ضیایی را تحریم کرد

وقتی خانم محمدی در می‌یابد که دیدار با وکیل “فریب” بوده و آقای ضیانی “توهین و تهدید” را متوقف نمی‌کند، اتاق رئیس زندان را ترک می‌کند.

به گفته او در حالی که تلاش می‌کرده خودش را به در خروجی ساختمان برساند تا به بند زنان برگردد، رئیس زندان و چند مرد دیگر، بازوی او را می‌گیرند و او را در راهرو “به این طرف و آن طرف پرتاب” می‌کنند.

به نوشته خانم محمدی، در اثر کشمکش با رئیس زندان و نیروهای امنیتی، دستش به شیشه‌های در می‌خورد و زخمی می‌شود. در نتیجه مقاومت کتفش هم آسیب می‌بیند.

خانم محمدی نوشته است در این هنگام “آقای ضیائی و بیش از بیست مرد و زن دورم حلقه زدند و با هل دادن و گرفتن بازوها و دست‌هایم من را به داخل آمبولانسی هل دادند.”

آمبولانس او را مقابل بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در داخل زندان اوین می‌برد. خانم محمدی دوباره تلاش می‌کند به سمت بند زنان برود اما آقای ضیائی فریاد می‌زند: “تو دیگر پایت به بند نمی‌رسد.”

خانم محمدی نوشته: “آقا ضیائی از دو طرف بدنم دستانش را قلاب کرد و من را از جا کند و با سر داخل ماشین فرو برد.”

این فعال حقوق بشری نوشته است با تجمع انبوه نیروهای امنیتی مواجه شد و آقای ضیائی به او گفته که دستور انتقال خانم محمدی صادر شده است.

به نوشته خانم محمدی در طول مسیر که بیش از دو ساعت طول کشیده، دستانش خونریزی داشته است. او گفته برای کنترل بیماری‌اش از دارویی استفاده می‌کند که باعث می‌شود خطر ناشی از خون‌ریزی برای سلامتش تشدید شود.

اما در این شرایط “دست بند را مردان اطلاعات وحشیانه بر زخم روی مچم کوبیدند که شدت خون‌ریزی را زیاد کرد و خون قطره قطره روی لباس‌های من می‌ریخت و من در بهت و حیرت بودم که آیا پیام تحصن ما چند زن در زندان اوین در همراهی مردم تحت ظلم و ستم ایران، باید چنین تاوانی داشته باشد.”

خانم محمدی نوشته است “نظام جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدام خشونت‌آمیزی، از زندان طولانی گرفته تا ندیدن فرزندانم و حتی قطع تماس تلفنی و نشنیدن صدایشان و ضرب و شتم و تبعید و توهین و هتک حرمت دریغ نمی‌کند.”

فرزندان خانم محمدی خارج از ایران هستند و تماس‌های تلفنی او با آنها قطع شده است. او در پایان نامه‌اش سوگند یاد کرده که با وجود شرایط ایجادشده “تا لحظه دم فروبستن ابدی، از گفتن حق و از فریاد بر سر ظالم و حمایت از عدالت‌جویان و آزادیخواهان و تحقق صلح پایدار” دست برنخواهد داشت.

لینک منبع

در باره نویسنده / 

امید بایندری

کنشگر و مدافع حقوق بشر

مطالب مرتبط

اطلاعیه ها

  • حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم

    حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده‌ ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…

  • 🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم

    با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…

  • بیانیه ۳تشکل ترکمن صحرایی بمناسبت روز جهانی حقوق بشر ۲۰۲۲

    روز جهانی حقوق بشر نوید بخش دنیایی مبتنی بر آزادی و برابری     دهم دسامبر امسال هفتاد وچهارمین سالگرد روزجهانی حقوق بشر است. سند تاریخی منشور ویا اعلامیه جهانی حقوق بشر بمثابه یک عهد و پیمان بین‌المللی در روز دهم دسامبر سال ۱۹۴۸ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید. ازآن پس این روز بنام روز جهانی حقوق بشر درحافظه تاریخی بشریت برای همیشه…

  • نامه۵ سازمان زنان ملیتهای تحت ستم درایران به۹ سازمان بین المللی

    نامه پنج سازمان زنان ملیت‌های تحت ستم درایران به نه سازمان بین المللی، ازجمله امنستی اینترناسیونال ویونیسف… ازابراز همبستگی شما متشکریم، اما زمان اقدام فوری درایران فرا رسیده است! به: سازمان ملل، یونیسف، عفو بین الملل، سازمان بین المللی کار،ENNHRI  وهرکسی به مدافعان حقوق بشر درایران اهمیت می دهدموضوع :  ازابراز همبستگی شما متشکرم، اما زمان اقدام فوری برای…

  • به حمایت مقاومت کردستان به پیوندیم

    درحمایت از مقامت کردستان ایران به اعتصاب سراسری به پیوندیم تاریخ جنبش‌های سیاسی و اجتماعی ایران خیزش ها و انقلاب هایی را در دل خود جای داده که بنا به شرایط و ویژه گی ها ، بخشی از نواحی و اتنیک های ایران نقشی چشمگیر و تاثیر گذار در شکل گیری روند آن وقایع تاریخی…

  • فراخوان سه ائتلاف سیاسی به مناسبت چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش

    برای چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش پس از جمعه‌ی سیاه و خونین خاش در حالی به چھلمین روز جمعه‌ی سیاه و خونین زاھدان که در ھشتم مھرماه ١۴٠١ اتفاق افتاد نزدیک می‌شویم که رژیم سفاک جمهوری اسلامی جمعه‌ی خونین دیگری را در ١٣ آبان در شهرستان خاش رقم زد که…

  • اطلاعیه‌

    “کؤنگلۆنگ تاپان دۇست یۇلوندا، جان بِرگین”“جان ده در راه دوستی که دل آرامِ توست”“ماغتئمغولئ پئراغئ” همایش بزرگداشت ۲۸۹-مین سالگرد تولد شاعر بزرگ تورکمن، مختومقلی فراغی در “آق توقای”، با هماهنگی استانداری گلستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شورای هماهنگی جمعیت‌ها و انجمن‌های ادبی-فرهنگی تورکمنصحرا برگزار می‌گردد. مکان:آق‌توقای- آرامگاهزمان:پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت، مراسم رسمی…

  • اطلاعیه مشترک دو سازمان فرهنگی وسیاسی ونیز حقوق بشری ترکمن صحرا

    نه به جنگ، پیش بسوی صلح ، تفاهم وهمکاری هرچه گسترده تر جهانیان برای حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه، برای حل مسایل و مشکلاتی که روسیه در رابطه با اوکراین دارد، راه جنگ را پذیرفته در روز ۲۴فوریه ۲۰۲۲ فرمان اعزام قوای نظامی صادر نمود و دنیا را در وضعیت بیم وهراس…

  • اعتراض مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا بسازمان ملل

    اعتراض سازمان مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا   به برگزیدن جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن در سازمان ملل اخیرا برخلاف انتظار جامعه مدنی جهانی بویژه جامعه مدنی ایران  در رسانه های سراسر جهان اعلام شد جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن درسازمان ملل متحد برگزیده شده است. سوال سازمان  مدافعان حقوق بشر ترکمنصحرا  از مسئولین سازمان…

  • درباره سایت

    در این وب سایت و در شبکه های اجتماعی , مدافعان حقوق بشر تورکمنصحرا به کمک شما عزیزان تلاش می کنیم تا صدای مردمی که از دیرباز مورد ظلم و ستم بوده و هستند رو به گوش جهانیان برسانیم.
    تمام افراد بشر آزاد زاده می شوند و از لحاظ حيثيت و کرامت و حقوق با هم برابرند. همگی دارای عقل و وجدان هستند و بايد با يکديگر با روحيه ای برادرانه رفتار کنند.

    بیشتر از HRDTurkmenSahra کشف کنید

    برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

    ادامه مطلب