جنبش جهانی حقوق بشر:
کشورهای قاره امریکا
۱ ـ مدافعان حقوق بشر چه کسانی هستند؟
گروهها، افراد و موسسههایی که برای محافظت از حقوق بشر و آزادیها، از جمله حق زمین، تلاش میکنند.
۲ ـ آنها چگونه از این حقوق دفاع میکنند؟
از طریق اقدامهای صلحآمیز مثل شکایت در دادگاه، کارزارهای مردمی، تظاهرات یا اشغال صلحآمیز زمین که براساس حقوق بینالمللی مجاز است.
۳ ـ مجرمانگاری مدافعان حقوق بشر چگونه انجام میشود؟
آنها با تحقیقات کیفری بیپایه و/یا تعقیب و آزار به قصد ترساندن یا فلج شدن در فعالیتشان روبرو میشوند.
۴ ـ چه کسانی در پس فعالیت برای مجرمانگاری آنها هستند؟
بهطورِ معمول طرفهای خصوصی (مثل موسسههای اقتصادی و زمینداران) و/یا نهادهای دولتی (مثل پلیس، ارتش، دولت و مسوولان قضایی) به این کار دامن میزنند.
۵ ـ مدافعان حقوق بشر چگونه مجرم تلقی میشوند؟
از طریق سوءاستفاده از قانون کیفری، آنها را بهغلط به جرایمی متهم میکنند که هیچ ربطی به واقعیت ندارد واغلب ـ در نقض موازین دادرسی و آزادی فردی ـ درخواست بازداشت پیشگیرانهی آنها را میکنند.
۶ ـ پیامدهای عملی این کار برای مدافعان حقوق بشر چیست؟
مدافعان حقوق بشر زمانی که مجرم تلقی میشوند، بهویژه وقتی بازداشت پیشگیرانه در کار باشد، ناگزیر باید فعالیت مهم حقوق بشری خود را متوقف کنند و وقت، منابع و نیروی خود را صرف دفاع از خود کنند.
۷ ـ پیامدهای اجتماعی آن برای مدافعان حقوق بشر چیست؟
مدافعان حقوق بشر که انگ مجرم دریافت میکنند، در معرض افتراهای اجتماعی و حملههای شخصی قرار میگیرند. بهطورِ کلّی، آنها با اتهامهایی از جمله «تخریب اموال»، «آدمربایی»، «قیام»، «خرابکاری»، «تروریسم» و «حمله به امنیت داخلی» روبرو میشوند. در بسیاری از موارد، این اتهامها باعث ترساندن و پراکندگی گروه این مدافعان میشود.
۸ ـ کدام مدافعان حقوق بشر بیش از همه مورد حمله قرار دارند؟
رهبران گروههای آسیبپذیر اهداف اصلی حملهها هستند، مثل گروههای بومی، آفریقاییتبارها و جماعتهای روستایی که از جمله از حق مالکیت خود، استفاده از از زمین و منابع، آب و محیط زیست سالم دفاع میکنند.
۹ ـ این حملهها در کجا رخ میدهد؟
این حملهها روندی رو به رشد در سراسر جهان است: گزارش ما به مستندسازی این پدیده در آمریکای لاتین توجه دارد.
۱۰ ـ چرا مدافعان حقوق زمین بهطورِ خاص در معرض مجرمانگاری هستند؟
اکثر این مدافعان در مناطق دورافتادهای به دور از مراکز شهری زندگی میکنند و به این دلیل کمتر در دیدرس هستند. به علاوه، بسیاری از آنها بههرجهت در فقر و تبعیض به سر میبرند.
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
- اسناد (۱۱)
- اطلاعیه (۱۲۶)
- تاریخ و فرهنگ (۱۵)
- حقوق کودکان (۱۵)
- خبر (۳۲۸)
- رسانه (۴۶)
- زنان (۱۹)
- گزارشها (۴۷)
- محیط زیست (۳۴)
- مصاحبه ها (۸)
اطلاعیه ها
-
اردیبهشت 8, 1403 حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…
اشتراکگذاری این:
🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…