خبر

مجرم‌انگاری مدافعان حقوق بشر: پدیده‌ای در ۱۰ تصویر

37

جنبش جهانی حقوق بشر:
کشورهای قاره امریکا

۱ ـ مدافعان حقوق بشر چه کسانی هستند؟
گروه‌ها، افراد و موسسه‌هایی که برای محافظت از حقوق بشر و آزادی‌ها، از جمله حق زمین، تلاش می‌کنند.

۲ ـ آنها چگونه از این حقوق دفاع می‌کنند؟
از طریق اقدام‌های صلح‌آمیز مثل شکایت در دادگاه، کارزارهای مردمی، تظاهرات یا اشغال صلح‌آمیز زمین که براساس حقوق بین‌المللی مجاز است.

۳ ـ مجرم‌انگاری مدافعان حقوق بشر چگونه انجام می‌شود؟
آنها با تحقیقات کیفری بی‌پایه و/یا تعقیب و آزار به قصد ترساندن یا فلج شدن در فعالیت‌شان روبرو می‌شوند.

۴ ـ چه کسانی در پس فعالیت برای مجرم‌انگاری آنها هستند؟
به‌طورِ معمول طرف‌های خصوصی (مثل موسسه‌های اقتصادی و زمین‌داران) و/یا نهادهای دولتی (مثل پلیس، ارتش، دولت و مسوولان قضایی) به این کار دامن می‌زنند.

۵ ـ مدافعان حقوق بشر چگونه مجرم تلقی می‌شوند؟
از طریق سوءاستفاده از قانون کیفری، آنها را به‌غلط به جرایمی متهم می‌کنند که هیچ ربطی به واقعیت ندارد واغلب ـ در نقض موازین دادرسی و آزادی فردی ـ درخواست بازداشت پیشگیرانه‌ی آنها را می‌کنند.

۶ ـ پیامدهای عملی این کار برای مدافعان حقوق بشر چیست؟
مدافعان حقوق بشر زمانی که مجرم تلقی می‌شوند، به‌ویژه وقتی بازداشت پیشگیرانه در کار باشد، ناگزیر باید فعالیت مهم حقوق بشری خود را متوقف کنند و وقت، منابع و نیروی خود را صرف دفاع از خود کنند.

۷ ـ پیامدهای اجتماعی آن برای مدافعان حقوق بشر چیست؟
مدافعان حقوق بشر که انگ مجرم دریافت می‌کنند، در معرض افتراهای اجتماعی و حمله‌های شخصی قرار می‌گیرند. به‌طورِ کلّی، آنها با اتهام‌هایی از جمله «تخریب اموال»، «آدم‌ربایی»، «قیام»، «خرابکاری»، «تروریسم» و «حمله به امنیت داخلی» روبرو می‌شوند. در بسیاری از موارد، این اتهام‌ها باعث ترساندن و پراکندگی گروه این مدافعان می‌شود.

۸ ـ کدام مدافعان حقوق بشر بیش از همه مورد حمله قرار دارند؟
رهبران گروه‌های آسیب‌پذیر اهداف اصلی حمله‌ها هستند، مثل گروه‌های بومی، آفریقایی‌تبارها و جماعت‌های روستایی که از جمله از حق مالکیت خود، استفاده از از زمین و منابع، آب و محیط زیست سالم دفاع می‌کنند.

۹ ـ این حمله‌ها در کجا رخ می‌دهد؟
این حمله‌ها روندی رو به رشد در سراسر جهان است: گزارش ما به مستندسازی این پدیده در آمریکای لاتین توجه دارد.

۱۰ ـ چرا مدافعان حقوق زمین به‌طورِ خاص در معرض مجرم‌انگاری هستند؟
اکثر این مدافعان در مناطق دورافتاده‌ای به دور از مراکز شهری زندگی می‌کنند و به این دلیل کمتر در دیدرس هستند. به علاوه، بسیاری از آنها به‌هرجهت در فقر و تبعیض به سر می‌برند.

به نقل از اخبار روز

در باره نویسنده / 

امید بایندری

کنشگر و مدافع حقوق بشر

مطالب مرتبط

اطلاعیه ها

  • 🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم

    با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…

  • بیانیه ۳تشکل ترکمن صحرایی بمناسبت روز جهانی حقوق بشر ۲۰۲۲

    روز جهانی حقوق بشر نوید بخش دنیایی مبتنی بر آزادی و برابری     دهم دسامبر امسال هفتاد وچهارمین سالگرد روزجهانی حقوق بشر است. سند تاریخی منشور ویا اعلامیه جهانی حقوق بشر بمثابه یک عهد و پیمان بین‌المللی در روز دهم دسامبر سال ۱۹۴۸ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید. ازآن پس این روز بنام روز جهانی حقوق بشر درحافظه تاریخی بشریت برای همیشه…

  • نامه۵ سازمان زنان ملیتهای تحت ستم درایران به۹ سازمان بین المللی

    نامه پنج سازمان زنان ملیت‌های تحت ستم درایران به نه سازمان بین المللی، ازجمله امنستی اینترناسیونال ویونیسف… ازابراز همبستگی شما متشکریم، اما زمان اقدام فوری درایران فرا رسیده است! به: سازمان ملل، یونیسف، عفو بین الملل، سازمان بین المللی کار،ENNHRI  وهرکسی به مدافعان حقوق بشر درایران اهمیت می دهدموضوع :  ازابراز همبستگی شما متشکرم، اما زمان اقدام فوری برای…

  • به حمایت مقاومت کردستان به پیوندیم

    درحمایت از مقامت کردستان ایران به اعتصاب سراسری به پیوندیم تاریخ جنبش‌های سیاسی و اجتماعی ایران خیزش ها و انقلاب هایی را در دل خود جای داده که بنا به شرایط و ویژه گی ها ، بخشی از نواحی و اتنیک های ایران نقشی چشمگیر و تاثیر گذار در شکل گیری روند آن وقایع تاریخی…

  • فراخوان سه ائتلاف سیاسی به مناسبت چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش

    برای چهلمین روز جمعه‌ی خونین زاهدان و همدردی با مردم خاش پس از جمعه‌ی سیاه و خونین خاش در حالی به چھلمین روز جمعه‌ی سیاه و خونین زاھدان که در ھشتم مھرماه ١۴٠١ اتفاق افتاد نزدیک می‌شویم که رژیم سفاک جمهوری اسلامی جمعه‌ی خونین دیگری را در ١٣ آبان در شهرستان خاش رقم زد که…

  • اطلاعیه‌

    “کؤنگلۆنگ تاپان دۇست یۇلوندا، جان بِرگین”“جان ده در راه دوستی که دل آرامِ توست”“ماغتئمغولئ پئراغئ” همایش بزرگداشت ۲۸۹-مین سالگرد تولد شاعر بزرگ تورکمن، مختومقلی فراغی در “آق توقای”، با هماهنگی استانداری گلستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شورای هماهنگی جمعیت‌ها و انجمن‌های ادبی-فرهنگی تورکمنصحرا برگزار می‌گردد. مکان:آق‌توقای- آرامگاهزمان:پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت، مراسم رسمی…

  • اطلاعیه مشترک دو سازمان فرهنگی وسیاسی ونیز حقوق بشری ترکمن صحرا

    نه به جنگ، پیش بسوی صلح ، تفاهم وهمکاری هرچه گسترده تر جهانیان برای حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه، برای حل مسایل و مشکلاتی که روسیه در رابطه با اوکراین دارد، راه جنگ را پذیرفته در روز ۲۴فوریه ۲۰۲۲ فرمان اعزام قوای نظامی صادر نمود و دنیا را در وضعیت بیم وهراس…

  • اعتراض مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا بسازمان ملل

    اعتراض سازمان مدافعان حقوق بشر ترکمن صحرا   به برگزیدن جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن در سازمان ملل اخیرا برخلاف انتظار جامعه مدنی جهانی بویژه جامعه مدنی ایران  در رسانه های سراسر جهان اعلام شد جمهوری اسلامی ایران، به عضویت کمیسیون مقام زن درسازمان ملل متحد برگزیده شده است. سوال سازمان  مدافعان حقوق بشر ترکمنصحرا  از مسئولین سازمان…

  • اطلاعیه ۳ائتلاف اتحادیه ای با عنوان موج دوم کرونا وحکومت ناپیدا

    کنگره ملیتهای ایران فدرال، شورای دموکراسی خواهان ایران، همبستگی برای آزادی وبرابری درایران موج دوم کرونا وحکومت ناپیدا ! همانگونه که از سوی پزشکان و دانشمندان پیشبینی می‌شد، موج دوم ویروس کرونا جهان را دربرگرفته و این بار به مراتب شدیدتر و وسیعتر جان انسانها را تهدید می‌کند. هنوز نه داروئی برای مداوای آن یافته اند…

  • درباره سایت

    در این وب سایت و در شبکه های اجتماعی , مدافعان حقوق بشر تورکمنصحرا به کمک شما عزیزان تلاش می کنیم تا صدای مردمی که از دیرباز مورد ظلم و ستم بوده و هستند رو به گوش جهانیان برسانیم.
    تمام افراد بشر آزاد زاده می شوند و از لحاظ حيثيت و کرامت و حقوق با هم برابرند. همگی دارای عقل و وجدان هستند و بايد با يکديگر با روحيه ای برادرانه رفتار کنند.

    Discover more from HRDTurkmenSahra

    Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

    Continue reading