اشاره: «هادی حیدری» روزنامه نگار و کارتونیست روز دوشنبه ۲۵ آبان در دفتر محل کارش روزنامه شهروند توسط نیروهای امنیتی سپاه دستگیر شد.
این بازداشت نگرانی روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر در ایران را نسبت این نوع دستگیری که وجهه ی قانونی ندارد برانگیخته است.
گفته می شود از محل نگه داری و علت بازداشت این کارتونیست اطلاع دقیقی در دسترس نیست.
هادی حیدری و دستگیریهای پیشین
«هادی حیدری »فرزند دکتر «غلامرضا حیدری» نمایندۀ مردم تفرش و آشتیان در دورههای دوم و سوم مجلس شورای اسلامی می باشدکه سابقه فعالیت کاری درروز نامه اصلاح طلب را درکارنامه خود دارد. گفته می شود این سومین دستگیری این روز نامه نگار پس از انتخابات بحث برانگیز سال ۸۸ می باشد..
اولین دستگیر این روزنامه نگار درتاریخ مهرماه سال ۸۸ در یک مراسم خصوصی انجام گرفت ودومین دستگیری ایشان در آذر ماه سال ۸۹ صورت گرفته که پس از دو هفته بازجویی در انفرادی بند دوالف سپاه پس از سپردن وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد گردید.
«صالحنیکبخت »وکیل این روز نامه نگار پس از آخرین بازداشت ایشان گفت : «بعد از بازداشت حیدری هیچ ارتباطی با وی نداشتهام و نمیدانم دلیل بازداشت وی چه بوده است»
همچنین به گزارش تسنیم خبرگزاری وابسته به سپاه گفته می شود :« هادی حیدری در تماس با خانوادهاش گفته برای اجرای محکومیت یک ساله قبلی خود به زندان منتقل شده است.»
پیشینه روزنامه نگاری و فعالیت سیاسی
این روز نامه نگار سابقه کار در روزنامههای نوروز، شرق، جامعه، نشاط، عصر آزادگان، آفتاب امروز، بهار و چندین رونامه دیگر را دارد.
وی اخیراً نیز در روزنامه شهروند مشغول به کار بوده است.
«هادی حیدری» از اعضای شورای مرکزی حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز می باشد . که دفتر این حزب پلمپ و پروانه فعالیت این حزب توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «قاضی صلواتی» به دلیل اقدامات خلاف قانون اساسی در سال ۸۹منحل شد.
این کارتونیست در سال ۱۳۸۲ کاریکاتوری از «سیدمحمدخاتمی» را در جریان یک مراسم رسمی به او تقدیم کرد. پس از انقلاب این نخستین بار بود که کاریکاتور یک روحانی در مراسمی رسمی به نمایش درمیآمد.
محکومیت سازمان گزارش گران بدون مرز
سازمان گزارشگران بدون مرز، با انتشار بیانیهای، بازداشت هادی حیدری کاریکاتوریست ایرانی را محکوم کرد.
گزارشگران بدون مرز، همچنین از آنچه «موج جدید بازداشت روزنامهنگاران و شهروند خبرنگاران» در ایران نامید، به شدت انتقاد کرد.
این نهاد مدافع آزادی بیان میگوید هماکنون ایران با ۳۸ روزنامهنگار و وبنگار زندانی، یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهایست.
«رضا معینی» مسوول بخش ایران، افغانستان و تاجیکستان سازمان «گزارشگران بدون مرز» در گفتگوی اخیر خود با رادیو «فرهنگ» ضمن اشاره به افزایش آمار بازداشت و زندانی شدن روزنامهنگاران و شهروند خبرنگاران و وبنگاران در سالهای اخیر در ایران خاطرنشان کرد: «اگر به طور آماری به تعداد روزنامهنگاران زندانی در کشورهایی نظیر چین، اریتره یا کوبا که آنها هم روزی از جمله زندانهای بزرگ روزنامهنگاران بودند، نگاهی بیاندازیم میتوان دریافت که در سالهای اخیر این زندانها که روزی بزرگترین زندان روزنامهنگاران در جهان بودند، امروز رو به خالی شدن هستند، در حالی که به آمار روزنامهنگاران زندانی در ایران از سال ۱۳۷۷ به این طرف افزوده شده است.»
پروژه سپاه پاسداران و بازداشت روزنامه نگاران
«حسن روحانی»، رییس جمهوری ایران، در جلسه هیات دولت در صحبتهای خود به واکنشی که مربوط به پروژه سپاه می باشد، گفت: «بیخودی نرویم یکی دو نفر را به بهانهای بگیریم و پروندهسازی کنیم، بعدش هم بگوییم این خط، خط نفوذ است.»
در برنامه گفتوگوی زنده که از شبکه ی دولتی انجام گرفت کارشناس سازمان اطلاعات سپاه «آقای عاصف» درباره این دستگیریها توضیح داد: «در این پرونده مجموعهای از مجربترین فعالان رسانهای اپوزیسیون خارجی و داخلی در یک فرآیند پیچیده و هرمی چند لایه، با شبکهسازی از خبرنگاران داخلی در راستای ادراکسازی تلاش میکردند.»
این کارشاناس امنیتی سپاه همچنین از تلاش «نظریهپردازان امنیتی سرویسهای اطلاعاتی غرب» خبر داد که قصد داشتهاند «این شبکه را برای ادراکسازی افکار عمومی و تشکیل شبکههای سازماندهی شده در داخل کشور ایجاد کنند.»
عدم داشتن وکیل برای متهمان جرائم مطبوعاتی با توجه به قانون دادرسی جدید
طبق ماده ۴۸ قانون دادرسی کیفری امکان حضور وکیل برای متهمان غیر سیاسی و غیر امنیتی را در نخستین ساعات بازداشت فراهم کرده اما در تبصره آن تصریح شده است که «در جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و همچنین در جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده ۳۰۲ این قانون است (جرائم سیاسی و مطبوعاتی) در مرحله تحقیقات مقدماتی، طرفیت دعوا وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رئیس قوه قضاییه باشند انتخاب مینمایند. اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوه قضاییه اعلام میگردد.»
این قانون از آغاز تیر ماه ١٣٩۴ به اجرا گذاشته شده است،
گزارشگر ویژه سازمان ملل و قوانین بین الملل
«احمد شهید» ، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران پیش تر در بیانیه ای که در ژنو منتشر گردیده است. از «دستگیری، حبس و پیگرد خودسرانه و غیرقانونی روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر در ایران به شدت ابراز نگرانی کرد.»
گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه افزود : «به سکوت کشاندن این منتقدان غیرقابل پذیرش است. این کار به گفتوگوی عمومی لطمه میزند و ایرانیان و جهانیان را از اطلاعات مهم درباره واقعیت در این کشور محروم میکند.»
همچنین بر اساس ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مواد هفت و نه میثاق حقوق مدنی و سیاسی، بازداشت خودسرانه و غیرقانونی و شکنجه افراد ممنوع است. اصول ۳۲ و ۳۸ قانون اساسی ایران نیز مهر تایید بر این ممنوعیت زده و متخلف از این اصول بنیادین را قابل تعقیب کیفری قلمداد کرده است.
آرون عسکری
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
- اسناد (۱۱)
- اطلاعیه (۱۲۶)
- تاریخ و فرهنگ (۱۵)
- حقوق کودکان (۱۵)
- خبر (۳۲۹)
- رسانه (۴۶)
- زنان (۱۹)
- گزارشها (۴۷)
- محیط زیست (۳۴)
- مصاحبه ها (۸)
اطلاعیه ها
-
اردیبهشت 8, 1403 حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…
اشتراکگذاری این:
🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…