مجمع عمومی سازمان ملل درنشست۲۶ آذر۱۳۹۴ نقض حقوق بشر درایران را محکوم کرد
– مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ای که ۸۱ کشور جهان به آن رای مثبت دادند، در مورد وخامت وضعیت حقوق بشر درایران ابراز نگرانی کرده است. درعین حال این قطعنامه از تلاشهای حسن روحانی برای کاهش نابرابریها و افزایش آزادی بیان وعقیده استقبال شده است.
کره شمالی دیگر کشوری بود که ۱۱۹ کشور جهان نقض حقوق بشر درآن را محکوم کردهاند.
درقطعنامه ای که کانادا پیشنویس آن را تهیه کرده بود؛ نسبت به افزایش اعدام ها در ایران عمیقا ابراز «نگرانی» شده است.
کانادا از سرکوب وفشارها برکنشگران یا روزنامهنگاران نیز انتقاد ولی درعین حال ازتلاشهای حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، برای کاهش «تبعیض علیه زنان واقلیتها وافزایش فضا درمورد آزادی بیان وآزادی عقیده»استقبال کرده است.
گزارشها حاکی است که درنشست ۲۶ آذرماه مجمع عمومی سازمان ملل ، ۸۱ کشور به قطعنامه رای موافق داده، ۳۷کشور با آن مخالفت کرده و۶۷ کشور نیز رای ممتنع دادهاند.
خبرگزاری فرانسه شمار اعدامهای سال جاری میلادی درایران را «۸۰۰ مورد» عنوان کرده است.
انتقادهای تند به ایران درمورد اعدامها، کشوری که پس از چین درجایگاه دوم موارد انجامشده درجهان قراردارد، تازگی ندارد. هرچند این اعتراضهای جهانی طی سالهای گذشته، تاثیر چندانی برعملکرد مقامهای قضایی ایران نگذاشته است و نهادهای فرادولتی میگویند مجازات اعدام «به طور چشمگیری» افزایش پیدا کرده است.
گزارشها نشان میدهند که روزانه سه نفر در ایران اعدام میشوند. بسیاری از احکام اعدام در ایران در ارتباط با مسائلی مانند قاچاق یا فروش مواد مخدر صادر میشود. نهادهای بینالمللی میگویند تحقیقات آنها نشان میدهد صدور احکام اعدام بر چالش و مشکلات ناشی از استفاده از مواد مخدر تاثیرگذار نیست. در خود ایران نیز پیشنهادهایی برای جایگزین کردن مجازاتی دیگر به جز اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر مطرح شدهاست.
کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۲۸ آبانماه، با تصویب قطعنامه پشنهادی کانادا «نگرانی عمیق» خود را از نقض حقوق بشر درجمهوری اسلامی ایران ابراز کرده بود. در آن زمان ۷۶ کشور رای موافق داده بودند.
درمیان کشورهایی که به قطعنامه نقض حقوق بشر درایران رای مخالف دادهاند روسیه، چین وسوریه، درعین حال عراق، هند، اندونزی یا لبنان حضوردارند.
این قطعنامه الزامآور نیست اما سندی مهم درامورسیاسی وقضاوت بینالمللی درمورد کشورهایی که مورد انتقاد قرارمیگیرند، به شمار میرود.
کشوری دیگری که درکنار ایران، نقض حقوق بشر درآن محکوم شده، کره شمالیست. درمجموع ۱۱۹ کشور ازاوضاع حقوق بشر در این کشور بسته در شرق آسیا ابراز نگرانی کردهاند؛ شمار آرای منفی در مقایسه با سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
این قطعنامه از جمله از پیونگیانگ خواسته است فعالیت اردوگاههای کار اجباری که گمان میرود صدهزار زندانی در آنها در «شرایطی وحشتناک» نگهداری میشوند را متوقف کند.
ایران به قطعنامه نقض حقوق بشر درکره شمالی رای مخالف دادهاست. چین، سوریه، کوبا یا سودان از دیگر کشورهایی بودند که با آن مخالفت کردند.%
مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر درایران را محکوم کرد.
منبع
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
- اسناد (۱۱)
- اطلاعیه (۱۲۶)
- تاریخ و فرهنگ (۱۵)
- حقوق کودکان (۱۵)
- خبر (۳۲۸)
- رسانه (۴۶)
- زنان (۱۹)
- گزارشها (۴۷)
- محیط زیست (۳۴)
- مصاحبه ها (۸)
اطلاعیه ها
-
اردیبهشت 8, 1403 حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم می کنیم
حکم اعدام توماج صالحی و دیگر زندانیان سیاسی را محکوم میکنیم موجی از اعتراضات گسترده ایرانی ها به صدور حکم اعدام برای خواننده معترض توماج صالحی، از جانب دادگاه انقلاب اصفهان به راه افتاده است. هموطنان معترض مان در سراسر جهان با حمایت معترضین جامعه مدنی کشورهای جهان به راه افتادند تا نهادهای مدافع حقوق بشر، دمکراسی و سکولاریزم صدای اعتراض شان…
اشتراکگذاری این:
🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…