سازمان عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود وضعیت حقوقبشر در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران را بد توصیف کرده و از آن انتقاد کرده است.
بر اساس گزارش این سازمان حقوقبشری در سال گذشته میلادی (۲۰۱۵) مقامهای ایران به “ایجاد محدودیت شدید در زمینه آزادی بیان یا تجمعات” ادامه دادهاند.
این سازمان در همین رابطه از فیلترینگ در ایران انتقاد کرده و به موارد بسیاری از بازداشتها به خاطر فعالیت در فضای مجازی اشاره کرده است.
گزارش عفو بینالملل با اشاره به میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی گفته است که آنها همچنان بدون دادگاه و صدور احکام رسمی در بازداشت خانگی به سر میبرند. عفو بینالملل همچنین از بازداشت و محدودیتهای اعمال شده به روزنامهنگاران، هنرمندان، نویسندگان و دیگر فعالان حقوق بشری در ایران انتقاد کرده است.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، از اواخر بهمن ۱۳۸۹ تاکنون در زندان خانگی به سر میبرند.
در عین حال عفو بینالملل میگوید که قانون جدید در ایران از جمله ثبت الکترونیکی بازداشتشدگان، حمایتهایی را برای این افراد در نظر گرفته است، اما تاکید کرده است این قانون تازه در قبال “شکنجه” در ایران تاثیری ندارد؛ و این قانون به بازداشتشدگان این حق را نمیدهد که از همان اولین لحظه به وکیل دسترسی داشته باشند. سازمان عفو بینالملل میگوید که این قانون ایران را در چارچوب قوانین و استانداردهای بینالمللی قرار نمیدهد.
این سازمان حقوق بشری همچنین از خودداری مقامات برای ارائه کمکهای پزشکی و دارویی به زندانیان بشدت انتقاد کرده است.
عفو بینالملل همچنین از وجود زندانهای پر از زندانی و با شرایط بهداشتی بد از جمله زندان دیزلآباد کرمانشاه، عادلآباد شیراز، قرچک ورامین و وکیلآباد مشهد انتقاد کرده است.
در ادامه این گزارش دادگاهها در ایران به صدور رای و اقداماتی متهم شدهاند که به گفته این سازمان ناقض جلوگیری از شکنجه و دیگر اعمال غیرانسانی است.
گزارش سازمان عفو بینالملل در این مورد به صدور احکام قطع عضو، نابینا کردن یا انجام قصاص در ملاعام اشاره کرده است.
سازمان عفو بینالملل، اعدامها در ایران را “گسترده” خوانده و به مواردی از اجرای این حکم در مورد نوجوانان و اعدام در ملاعام نیز اشاره کرده است.
نادیده گرفتهشدن حقوق زنان، اقلیتهای قومی، دادگاههای ناعادلانه و ایجاد محدودیت برای گروههای مختلف مذهبی و عقیدتی از موارد دیگری است که عفو بینالملل در گزارش سالیانه خود از آنها سخن گفته است.
منبع بی بی سی فارسی
اشتراکگذاری این:
مطالب مرتبط
اطلاعیه ها
-
دسامبر 14, 2022 🛑 اطلاعیه مشترک شورای مدیریت گذار و شورای ملی تصمیم
با ادای احترام به همه رزمندگان انقلاب پرشکوه “زن، زندگی، آزادی” که این چنین قهرمانانه و فداکارانه در سراسر ایران با نظام جنایت پیشه جمهوری اسلامی نبرد می کنند؛با گرامی داشت یاد عزیز جوانان و همه انسان هایی که در راه رهایی ایران و پاسداشت شأن و حرمت انسانی جان فدا کردند؛و با الهام از…
اشتراکگذاری این:
بیانیه 3تشکل ترکمن صحرایی بمناسبت روز جهانی حقوق بشر 2022
روز جهانی حقوق بشر نوید بخش دنیایی مبتنی بر آزادی و برابری دهم دسامبر امسال هفتاد وچهارمین سالگرد روزجهانی حقوق بشر است. سند تاریخی منشور ویا اعلامیه جهانی حقوق بشر بمثابه یک عهد و پیمان بینالمللی در روز دهم دسامبر سال 1948 به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید. ازآن پس این روز بنام روز جهانی حقوق بشر درحافظه تاریخی بشریت برای همیشه…
آخرین دیدگاه ها